ovako, pošto se bliži kraj dod ere mislim da bi lagano trebalo dati zaključnu riječ ovoj temi (ne mislim da bio se tema trebala zatvoriti), ali ipak sada više neće site izgledati ni kao dod tj.dotr nego se dobivaju nove biografije i sve to, sve će biti u znaku AMOLAD-a
moj komentar dod-a:
WILDEST DREAMS
ocjena: 6/10
ok je pjesma, čak odlična za singl, sao što su maideni napravili sičnih takvih pjesama već i boljih, ali je slušljiva, malo podsjeća na be quick or be dead
odlična je za odtvaranje koncerta, nicko ju je super odsvirao onaj početak, bolje live, nego na albumu,
prava pjesma koja se lovi na prvu loptu, sa laganim refrenom
i lijepo je od maidena što su ju svirali na GMETID turneji, bila je iznenađenje
RAINMAKER
ocjena:8-9/10
odlično, pjesma je osvježenje, iako mi se u početku nije toliko svidjela kasnije mi je doslovno sjela i drago mi je da su maideni njome pokazali da još mogu napravit kvalitetnu kratku pjesmu, nešto kao dok su u zlatnoj eri bruce i adrian harali takvim stvarima, rainmaker je pravo osvježenje, steveov bass se odlično čuje na par djelova
NO MORE LIES
ocjena: 13/10
definitivno je pjesma koja se može bez srama stajati uz bok ponajboljih pjesama koje je steve napisao, neće dostići veličinu jednoga Fear of the darka ili hallowed be thy name, ali se bez srama stavlja u istu grupu
možda je nekima smetaloneprestano ponavljanje ''no more lies'' ali mi se čini da su njome pokazali da se može napravit dobar refren i sa samo 3 riječi,
početak na gitarama je savršen
a ostat će zapamćene za sigurno:
They're all sitting at my table.
Talking tall and drinking wine.
Their time is up just like me
But they just don't know it yet.
So just a word of warning
pjesma koju bi lako mogli ćuti i na ovoj turneji, ako bude mjesta, a ako ne definitivno, na nekim turnejama za dvd-e (ne mislim na history partove, jer ima još fest godina do history parta na kojem je dod)
MONTSEGUR
ocjena: 5-6/10
po meni kandidat za ošije pjesme albuma, ali sam po sebi nije toliko loše, nego možda samo meni nije sjela kao neke, mislim da je bruce odlično otpjevao refren,
mene možda malo podsjeća na the mercenery-a
jaka pjesma sa jakim početkom
DANCE OF DEATH
ocjena: 20/10
remek djelo albuma, ponovno pokazuje da je janickova i steveova suradnja odlična, bez daljnjega najbolja pjesma na albumu i definitivno pjesma koja se može stavit pod bolje pjesme maidena, iako je van zlatne ere, pjesma ima dubinu i mislim da nije ne moguće da ju još koji put čujemo live, samo je problem što je ona baš vezana za vaj album, a ne kao bnw, da se može izdvojit sama, jer to ipak nije pjesma sa lako pamtljivim refrenom, to je pjesma koja se mora znat
pjesma koja se sluša i ne dosađuje
live na dotr odlična, a i show za nju odličan
GATES OF TOMORROW
ocjena: 4-5/10
pjesma koja da je na AMOLAD mislim da bi išla za mogući singl, samo zbog svoje duljine i lakog refrena, ali ne mogu reći da mislim da je jedna od boljih maiden pjesama ikad jer nije, niti sam se ubio slušajući ju, nije najgora ali nije ni nešto što ćemo pamtit, čini mi se kao da je rutinski napravljena, kao da su se malo štedjeli za druge pjesme
NEW FRONTIER
ocjena: 8-9/10
nickina prva pjesma i zbilja svaka mu čast, samo treba tako nastavit, a ne stati, treba još pisat, pokazao je da može
ne bi imao ništa protiv nje live, ali ipak ima boljih na albumu, iako mi se čini da je bila u užem izboru za pjesme koje će se svirat live, a kakve sunaznake o koncepciji AMOLAD-a mislim da bi ova pjesma mogla i na taj album
pjesma koju se slušalo, ali kao da osjetim da joj nešto malo fali za potpunost
PASCHENDALE
ocjena:15/10
pjesma o kojoj se teliko pričalo, novost, osvježenje, definitvno nešto po čemu će se ovaj album pamtit, nije nemoguće da ju čujemo i na ovoj turneji, jer se uklapa u taj stil, a čak bi si dao za pravo da kažem da mislim da su maideni imali na umu nju kad išli snimat AMOLAD
bravo za adriana koji je pokazao da još ima neotkrivenih njegovih mogućnosti
live odlična, Bruce sa šljemom zakon
mislim da će se ovu pjesmu pamtit, emotivna, jaka, opet laka, dobar refren koji zbilja dotakne
zbilja slušajući tu pjesmu dobiješ dojam rata
toliko raznolika, tipično za adriana koji teži perfekciji
FACE IN THE SAND
ocjena:10/10
pjesma o kojoj se zbilja nije dovoljno pričalo, jer meni će sigurno ostati zapamćena, prva pjesma na kojoj nicko koristi duplu bass pedalu, ali e nadam je to razlog zbog kojega ju nisu izvodili
možda malo lošija od DOD-a, paschendalea... ali ipak pjesma koja govori s kritičke strane o ljudskom rodu,
definitvno pjesma koja je ostala u sjeni, a ima se šta za poslušat
AGE OF INNOCENCE
ocjena: 4-5/10
pjesma koja je ipak lošija od rainamekera i wildest dreamsa, ali nije za abcit, za slušati je ali ipak nema toliku dubinukao neke druge, mišljenja sam kao da je i na njoj kao i na gates of tomorrow se moglo još malo utrošit vremena i truda (i ideje) i malo samo napravit neku finesu
a ovako ipak ne mogu reći da je odlična, ali priznajem da ima nekih dobrih djelova, lako pamtljivih, a i naznaka za to da maideni još imaju volje raditit drukčij pjesme
THE JOURNEYMAN
ocjena:17/10
totalno osvježenje, neočekivano savršeno, zaaaakon, pjesma koju će se rado slušat i kasnije, nema puno ovakvih pjesama kod maikdena, koje su tako lagane, i cijelu pjesmu na akustičnoj, svaka čast
volio bi ju čuti na nekoj turneji kasnijoj još koji put jer je zbilja drukčija
pjesma vrijedna spomena, Bruceov raspon glasa je zbilja došao do izražaja, ali i emocije koje je dao pjesvajući ju, a na svima se to vidi i live, nešto kao kad počinju blood brothers, nekako vidiš jednostavno da to nije bilo koja pjesma, nego da je nešto posebno
refren boli glava, nije dugačak i ponavlja se ali je zbilja za sva vremena
live moram napomenuti da je odličan uvod kako bruce pjeva s publiko ooo
pjesma malog čovjeka kojom maideni pokazuju da su ljudi, i da vide patnje, iskreno, lijepo odlično, savršeno za kraj albuma, jer da se stavio DOD za kraj albuma ljudi bi pomislili da je to kraj, ali ovako kao da su rekli: We'll be back
DANCE OF DEATH kao album,
ocjena: ne znam
znam da razočaran nisam, iako sam se uplašio nakon prvog slušanja, ali kasnije kad sam vidio koju album ima dubinu ipak nemam razloga za brigu, najbolje je netko rekao (mislim da Bobo) kada su ljudi na početku malo počeli govorit kako su razočarani ovo-ono, i onda kad je on nakon par mjeseci da nitko nije komentirao on samo rekao nešto u stilu; ljudi moram priznat da meni ovaj album ne izlazi iz linije već par mjeseci, zbilja :banana:
oprostite morao sam ovo napisat, nadam se da će netko ročitat i prokomentirat nešto, napominjem samo da sam ja sve ovo pisao kako ja misli, iako nekad govorim svoje mišljenje u množini to smatram da i ostali misle kao ja.
i ovo ako vam ispada malo glupo što sam stavljao ocjene do 10, a onda preko 10 neke, htio sam naznačit za koje pjesme mislim da su totalna remek djela i da će preživjet i dalje, to su te koje su preko 10, a zato je i face in the sand na 10 jer ne znam kamo bi s njim