zanimljivosti u vezi Maidena

Otvori ga i dodaj ove dvije pjesme sto si preveo.

Samo nemoj zuriti da ih prevedes sto vise i sto brze. Polako, ali dobro.

Nema frke.... idem ja polako.... Vidjet ćete uskoro. Cilj mi je s vremenom prevesti cijelu diskografiju Maidena, no to će biti izazov, ako se budem držao strogih prevoditeljskih književnih smjernica, rime i metrike, te naravnosti smislenosti prijevoda.

laurenbm.jpg

Evo pokoja sličica... Lauren Harris u 2 izdanja.

neki smatraju da je dave murray prvi svirao taping, iako se to pripisuje Van halenu neki kažu da je dave prije njega to ''izumio'' zato jer su obojica bila inspirirana hendrixom kao glavnim uzorom, a Dave da je prezatajan i da se ne želi svađat oko ''sitnica''

(ne kažem da to mora obavezno biti istina)

Ivan said:
neki smatraju da je dave murray prvi svirao taping, iako se to pripisuje Van halenu neki kažu da je dave prije njega to ''izumio'' zato jer su obojica bila inspirirana hendrixom kao glavnim uzorom, a Dave da je prezatajan i da se ne želi svađat oko ''sitnica''

(ne kažem da to mora obavezno biti istina)
tapping je izmislio (tj prvi poceo svirati) jedan ciko, koji je svirao gitaru dok su i Van Halen i Dave Murray bili u pelenama, a Van Halen je samo popularizirao istu tehniku.

Lots of controversy exist over who did what and when on the Touch/Tap Method of play, well here it is" and this is right, Actually Merl Travis was one of the first artist to play using two hands on the fingerboard. The first artist to really bring it out and do something with was Jimmie Webster, who wrote the first touch System method book for a single neck type electric guitar played with two hand tapping. I was the first to build and patent one you could tap on both necks which was made posible by damping each neck at the nut as refered to in patent #2,989,884 filed in 1957 and issued in 1961 and also wrote and copyrighted the first double neck Method Book, One of the earlier great contributors has been Emmett Chapman with the Stick design, which is probably the best known of the touch/Tap type instruments. Some great Artist followed like, Edward VanHalen and others.

MaidenMadness said:
kako mu djeca uglavnom slusaju svoju glazbu doma, bruce kod kuce prvesntveno slusa bendove tipa system of a down i green day

jel se to zezaš ili zbilja?
zašt kažeš djeca slušaju svoju glazbu? znaš li slučajno na šta se pod tim misli?

System i green?

Ivan said:
jel se to zezaš ili zbilja?
zašt kažeš djeca slušaju svoju glazbu? znaš li slučajno na šta se pod tim misli?

System i green?
reko bruce i jednom intervjuu
pa klinci uglavnom dodju do linije prije njega pa stave ono sto oni slusaju

Ivan said:
a to bi bilo? 50 lipa i eminem?
system of a down i greed day :wink:
kada bruce dodje do linije prvi onda on stavi nesto tipa yes, deep purple, led zeppelin kako je on rekao isto staro sranje ko uvijek ali najbolja muzika

Edgar alan poe ima priču koja se zove ''Ubojstvo u ulici morgue'' ili vjerojatno na engleskom ''murder in the rue morgue''
Pročitao sam ju prije par dana i gotovo sam 90% siguran da je harris napisao svog MITRM inspiriran čitanjem tog dijela. ako je još tko čitao tu priču, mislim da će se složiti samnom ali nisam nigdje nikad ništa službeno pronašao o tome.
ubojstvo u ulici morgue preporučam za čitanje ljudima koji vole: kinga, lovercrafta, colleridgea, poa, blakea

Ivan said:
Edgar alan poe ima priču koja se zove ''Ubojstvo u ulici morgue'' ili vjerojatno na engleskom ''murder in the rue morgue''

Znas da je Steve dosta pjesama napisao prema knjigama i filmovima.

Pa naravno da je steve to napisao prema Poe-ovoj priči i čak je sve to opisao isto, no na način kao da je on taj koji je vidio ubojstvo i kao da njega gone da je on kriv, a on bježi u Italiju itd...

Poe je car nad carevima, tata svih horrora i tvorac krimića, te detektivskih romana....

Maiden croatia said:
Pa naravno da je steve to napisao prema Poe-ovoj priči i čak je sve to opisao isto, no na način kao da je on taj koji je vidio ubojstvo i kao da njega gone da je on kriv, a on bježi u Italiju itd...

Poe je car nad carevima, tata svih horrora i tvorac krimića, te detektivskih romana....

pa zato sam i rekao da sam 90% siguran

MaidenMadness said:
system of a down i greed day :wink:
kada bruce dodje do linije prvi onda on stavi nesto tipa yes, deep purple, led zeppelin kako je on rekao isto staro sranje ko uvijek ali najbolja muzika

aha, a ja mislio da si rekao da bruce stavi system i green day, pa mi je čudno LOL
kužiš, ovo ipak zvuči normalnije/bolje

Dickinson: Paddy, Austin, Griffin and Kia
Harris: Emma, Lauren, Kerry, Faye, George Stanley and Maisie
Murray: Tasha (13/14 year old Dave's daughter) , Tamar(she was his wife 2000, I have no idea isn't it still) Pauline Murray (No idea who is her)
Smith: Brit, Tash, Dylan and Nathalie
Gers: Sandra, Sian and Dylan, Lois and Boleslaw
McBrain:Rebecca, Nicholas (born: 2:55pm on 4th February 1983) and Justin, Sister Ann

Nije mi se dalo prepravljati moj post sa engleskog, nadam se da ga razumijete
Kia, Maisie i Nathalie su supruge, gotovo sam 90%
a za ove druge ne znam, bio bih zahvalan za sliku ili pojašnjenje (ako tko ima)

Back