možda će se neki fanovi ljutiti, ali eto, ja malo jako lobiram za Dalmaciju....
Recimo, Zadar ima najjeftinije letove prema londonu i Dublinu, najbržu i najjeftiniju liniju, hidrogliser, snav i feribot, prema Italiji, ravnomjerno je udaljen od Zagreba, Rijeke, Splita, Sarajeva, Banja Luke itd, a glede infrastrukture, svaki veći grad u Hrvatskoj ima dovoljnu infrastrukturu za takav koncert, pa eto i Zadar.
No, što sam htio reći... Eto, došlo opet do promjene datuma, Gorica definitivno otpada, sada je samo Dalmacija u igri.... viditi ćemo uskoro koji grad, jer se i bliži objava datuma na Maiden stranicama.
Eh da... napomenuo bi i još, gledajući ovako realno, možemo mi govoriti o blizini drugih zemalja, ali kada se u načelu pogleda, 95% publike čine domicilni fanovi. Recimo, u Ljubljani na Maidenima, možda se to nekomu činilo, no tamo je bilo uvrh glave 500 fanova iz Hrvatske, no 500 na deset tisuća nije malo, pa svako malo vidiš nekoga, a onda ti se čini da ih je 5000. Ja znam da ih je iz Zadra išlo oko 15, iz Splita oko 30, iz ostatka Dalmacije isto tako nešto. Neka ih je iz Zagreba otišlo par stotina iz Rijeke stotinjak, te ostatka Hrvatske nešto sitno. Tako je u svim zemljama, a bar sam na Maiden koncertima bio svugdje. Tako da se ne zanosimo da će nam Austrijanci i Mađari puniti stadione, kao i Talijani, te Slovenci. Gledajmo gdje je najisplativije, a po novom terminu, koji će biti između 20.07. i 16.08 čisto sumnjam da bi Zg bio to. Ili Zadar ili Split (Poljud) s napomenom da je Zadar nekako geografski najbliži svemu.
(ovo je prijepis mog posta na čmaru)