Vidim da jos nitko nije otkrio tajnu o Benjaminu Breegu,pa evo,ja iznosim sto sam ja otkrila tj.zakljucila…(nakon svih vasih gluposti,hahaa..)
Nigdje bas ne pise puno o toj pjesmi no dobro znamo da su je napisali Steve i Dave.
Znamo i da im je u nekim pjesmama inspiracija bila more,mornari,brodovi…npr.Rime of the Ancient Mariner,zatim Sea od Madness pa Ghost of the Navigator…
Benjamin Breeg,ok..ali reinkarnacija..well…
Posto su mene oduvijek zanimali mistika i takvi dogadjaji(a toga ima dovoljno u pjesmama Maidena),malo sam povezivala i zakljucila da je u biti Reincarnation of Benjamin Breeg takodjer pjesma o mornaru,tj.kapetanu ukletog broda te da u biti Bruce pjeva o legendi,no nisam skuzila u kojem licu.
Naime,trebalo bi se raditi o brodu Mary Celeste koji je 1872.ploveci (ako se ne varam)iz New Yorka prema Italiji dozivjeo nesrecu koja se zbila u jako cudnim okolnostima te su svi putnici sa broda smrtno stradali.
Kapetan broda bio je Benjamin Breegs no ne Breeg (sto je jedina stvar koja me buni)…
Brod su naime zaposjeli zli duhovi…(o tome se tocnije mozete na netu informirati...)
Jedino mi nije jasno dali je pjesma pisana kao npr.iz pozicije kapetana Benjamina ili sa strane zlog duha tj.poginule zrtve brodoloma...
Normalno da pjesma moze biti shvacena na vise nacina,svatko ju moze drugacije interpretirati...to ja mislim da je to ta prica...
..dajte se i vi vise informirajte o tome,mene bas zanima dali je to to!!