zanimljivosti u vezi Maidena

nema ni dereka riggsa, ni martina bircha.... no zato o martinu birchu razglabaju na ovom novom dvd-u. Uglavnom, po spici... drže ga za boga produkcije.

neki dan sam malo razmišljao i čini mi se da nisam čuo ili se ne sječam da sam ikad čuo pravi razlog blazeovog odlaska iz maidena. naime, adrian i bruce su se vratili pošto je blaze rekao da odlazi, pitanje je zašto, naime nitko nije blazea previše oplakivao, čak mi se čini da u vrijeme njegova odlaska više njih je oplakivalo bruceov odlazak (iako je tada on već bio van benda 5 punih godina)?

Blaze je dobio otkaz. Vidjelo se da nema ni glazbenog (problemi s pjevanjem starijih pjesama, problemi s upalama grla), a ni financijskog smisla nastaviti s Blazom. Čim je to postalo jasno Rod je trazio nacine da smanji napetosti između Brucea i Stevea i da zlatna koka opet počne donositi zlatna jaja. Bruce se nije vratio samo tako. Imao je svoje uvjete.

BoBo said:
Imao je svoje uvjete.
sta se uostalom jasno vidi iz glazbe nakon bruceovog povratka
puno vise sudjeluje u pisanju materijala nego prije
valjda je prije steve djelomicno stavljao veto na bruceove pjesme

BoBo said:
Znam za dva najvažnija. Producent i normalni studio.
normalni studio? zar steveov nije bio ok? bruce nikad nije bio oduševljen bahamima
ali i jedan od njegovih uvjeta je bio povratak adriana. što je vrlo lijepo od njega.

Pa ocito je da Steveov studio ima vrlo lose uvjete za snimanje albuma i Bruce nije zelio vise improvizirati. Na Bahamima su snimali da bi platili manje poreza u VB, a po produkciji Powerslavea se ne moze reci da je bio los.

Nisam siguran da je jedan od Bruceovih uvjeta bio Adrian. Mislim da je to bila i Steveova ideja.

kako ovo dobro zvuči:
Iron Maiden are currently writing material for their new, as yet untitled fourteenth studio album which will be released later in the year prior to the tour. The live show will of course include new album material, and will be in full Maiden tradition - spectacular stage production, sound and lights ... and, of course, Eddie!!

Says Steve Harris, 'We had a fantastic time and a lot of fun last year playing songs from our early albums. However, Maiden is all about pushing ourselves creatively and keeping fresh, so we're all charged up to make a great studio album together with Kevin Shirley and take it out on the road at the end of the year.

BoBo said:
Blaze je dobio otkaz. Vidjelo se da nema ni glazbenog (problemi s pjevanjem starijih pjesama, problemi s upalama grla), a ni financijskog smisla nastaviti s Blazom.

misliš onda da je on dobio, a ne dao nogu?
ja sam cijelo vrijeme mislio da je on u maidenima bio u sličnoj poziciji kao i james (newstead) u metallici. pa da je na kraju puk'o i otiš'o

Ivan said:
ja sam cijelo vrijeme mislio da je on u maidenima bio u sličnoj poziciji kao i james (newstead) u metallici. pa da je na kraju puk'o i otiš'o
Bilo je i toga. I koliko god da su dobri ta dva albuma, ipak se na jednoj snimci(mislim iz njemačke) u tnotb toliko izmučio samo s početkom da je valjda kilu dobio. A menadžment baš i nije voli Blaze (iako je Steve htio s maidenima napraviti nešto novo kada ga je uzeo) tj. nije im bio baš profitabilan ko Bruce. Tak da jedno s drugim....

Ivan said:

hehe .... nema šanse da bi on sam otišao iz Maidena. To mu je bio posao života.

likvor said:
Bilo je i toga. I koliko god da su dobri ta dva albuma, ipak se na jednoj snimci(mislim iz njemačke) u tnotb toliko izmučio samo s početkom da je valjda kilu dobio.

Na TXF turneji je bio još i dobar, ali na VXI glas mu je bio katastrofa na nekim koncertima. Na obje turneje su otkazali drugi dio američke turneje jer je dobio upalu grla.

Ivane, onaj DVD Hamilton sta si mi poslo sa Blazeom, tamo se isto vidi da je pjesme sa XF i VXII otpjevo ful dobro, a 2 minutes, iron maiden, clairvoyant i ostale katastrofalno. I nezna nabrijat rulju nego se samo dere COME OOOOOOOOOON, COOOOMEEEEEE OOOOOOOOOOON!!!!!!!!!!!!!!!

Rainmaker_RI said:
I nezna nabrijat rulju nego se samo dere COME OOOOOOOOOON, COOOOMEEEEEE OOOOOOOOOOON!!!!!!!!!!!!!!!

da, to sam primjetio, ali i inače na drugim live pjesmama blazea malo previše ubacuje neke stvari smao da ne bi vikao SCREAM FOR ME, ali čini se da nije uspio naći ništa ni približno kao SCREAM FOR ME

Back