Dakle, krenuli smo iz Zagreba oko 12 sati, u Beogradu smo bili oko 20 h. Dosta vremena smo cekali na oba granicna prijelaza, prvo su nas nasi natjerali da izadjemo iz busa i jedan po jedan pokazemo putovnice, a srpski carinici su dosta detaljno pregledali autobus, jednu djevojku i jednog decka izvukli iz autobusa jer su imali neke lijekove (valjda je to bilo to). Ubrzo smo dosli u Beograd gdje smo pola sata proveli u guzvi na izlazu iz autoceste jer se dogodio neki sudar.
Nakon toga smo dosli do te sajamske dvorane i skoro odmah usli, Stipe nas je svih provukao kroz nekakav ulaz za novinare. Na podiju apsolutno nije bilo mjesta ni za okrenuti se, srecom pa smo sa fals passicama uspjeli otici na vip-balkon gdje su bili uglavnom novinari i poznate face, Goran se tamo slikao sa Balasevicem ciji sin slusa Maidene.
I ja sam mislio da ce koncert proteci samo tako, setlista je na papiru obicno govno, ali atmosfera je bila nevjerojatna. Navodno da je bilo 23 000 ljudi, sluzbeni kapacitet dvorane je 18 000.
Prije samog koncerta je izbila tucnjava izmedju Engleza koji su dosli sa Bruce Airom i lokalnih Maidenovaca koji nisu priznali pravo Englezima da budu u prvim redovima samo zato sto su platili. Ako sam dobro cuo kad je Stipe pricao sa Majom Pasuljevic, jednom od organizatora, cak su uspjeli i srusiti onu ogradu koja dijeli publiku od pozornice.
Bruce je ponovio govor iz Atene u kojem je pricao kako su htjeli svirati u Kini, ali im vlasti nisu dopustile zbog pjesme NOTB, pa je rekao "fuck that, we're going to Athena (Belgrade)!"
Svi naravno nisu poznavali pjesme sa novog albuma (pogotovo For The Greater Good of God, ne znam zasto su tu pjesmu stavili, bolje bi pasao The Longest Day, ali dobro), ali su zato poludili na klasike tipa Trooper, RTTH, 2 Minutes, The Evil That Men Do i naravno Hallowed Be Thy Name. Nevjerojatan prizor je bio vidjeti svih tih dvadesetak tisuca ljudi na podiju dvorane koji skacu na te pjesme. Stvarno, svaka im cast.
Problema sa Srbima koje su neki najavljivali nije uopce bilo, cak su decki iz Gorskog kotara pricali sa nekima, rekli odakle su, ovi su bili odusevljeni sto smo dosli cak iz Hrvatske.
Negdje pri kraju koncerta je netko zapalio baklju dvadesetak redova ispred pozornice, Stipe je to slikao pa cemo staviti sliku kad se vrati doma.
Nakon koncerta smo otisli iza pozornice, prvo Scream, Pharaoh i ja, a uskoro je Stipe uz pomoc vrlo susretljivog promotora doveo svih do nas. Podijelili su nam stare passice i tonu plakata, na tome im svaka cast, sa njihove strane su se stvarno dobro ponijeli prema nama, a mogli su nas potjerati da su htjeli.
Maidene nazalost nismo uspjeli uloviti jer su odmah pobjegli iz dvorane, navodno da su trojica odmah otisli i na aerodrom, a ostali su danas ujutro trebali krenuti za Indiju.
Put za nazad je protekao prilicno brzo, krenuli smo oko 2 i pol, dosli u Zagreb oko 9 i pol. Srpski granicni prijelaz smo prosli bez ikakve kontrole, dok smo na nasem morali izaci iz autobusa po hladnoci, stajali smo tako vani 15 minuta dok murjak nije pregledao svacije putovnice.
Hm, zar nam je skoro jednako vremena trebalo da se vratimo iako smo manje stajali? Meni se nije cinilo tako...