OT: top 100 metal albuma

Ivan said:
pa ali ako se obuhvaća metal. treba se gledat i koliki broj ljudi to sluša. ne kažem da je to najbitnije, ali se treba vodit briga i o tome

po toj logici bi na toj listi zbog emosa prvih 10 mjesta išlo tolio hotelu i sličinim kakafonijama koje se smatraju metalom.
Ivane ne seri, ako se govori o metalu onda to uključuje sve (priznate) žanrove metala.

Screamy said:
ako je ova lista prepuna glam metal albuma čija je era trajala 4-5 godina onda na toj listi treba imat mjesta za bendove čije naslijeđe traje već dobrih 10+ godina

i više ;) Immortal su grejt!

Chucku i treba dići spomenik, R.I.P. :cry:

axy said:
po toj logici bi na toj listi zbog emosa prvih 10 mjesta išlo tolio hotelu i sličinim kakafonijama koje se smatraju metalom.
Ivane ne seri, ako se govori o metalu onda to uključuje sve (priznate) žanrove metala

ne to ja nisam rekao. rekao sam da se treba uzeti to u obzir ali ne treba biti ključno. a na kraju krajeva svaki black/death metalac će doći na koncert Heavy ili trash (posebno u hrvatskoj) ali ćeš rijetko vidjet heavy metalce na death/ bblack metal koncertu

koja glupa generalizacija bogte...uopće nije istina čovjeće , pola mojih frendova koji slušaju ekstremni metal ne žele uopće niti blizu nekakvih heavy/power koncerata , eventualno odu na thrash jer i to slušaju ali da će netko od njih otići na saxone,diggere ili maidene to ne....isto tako ću i ja otić na death/black koncert što i namjeravam u skorijoj budućnosti...
nemoj generalizirat niti govorit o većini slučajeva kad to nije tako

Ivan said:
ne to ja nisam rekao. rekao sam da se treba uzeti to u obzir ali ne treba biti ključno. a na kraju krajeva svaki black/death metalac će doći na koncert Heavy ili trash (posebno u hrvatskoj) ali ćeš rijetko vidjet heavy metalce na death/ bblack metal koncertu

nemora značiti. Npr ja sam na MC htjela ići samo zbog Hypocrisyja i Dimmu Borgira dok me npr jedan Edguy (koji više spada u moj đir) uopće nije zanimao.
Uzmi Laura. on je bleker a išao je na Maidene. i ne, nije zbog mene nego zbog sebe.
Ima još milijon primjera(ka). hihi

ok predajem se vi ste u pravu. ali svejedno je lista loše napravljena u milijun stvari ali ja ju jedino u tome podržavam. da ja radim listu metalalbuma (iako to ne bi radio ni za jaaaako masne pare) sigurno ne bi ni sekundu razmišljao o jednom black/death albumu. to je moje mišljenje i iza nejga stojim.
sorry, možda nisam objektivan, ali zato takve liste ne radi samo jedan čovjek, baš iz tog razloga

Ivan said:
ok predajem se vi ste u pravu. ali svejedno je lista loše napravljena u milijun stvari ali ja ju jedino u tome podržavam. da ja radim listu metalalbuma (iako to ne bi radio ni za jaaaako masne pare) sigurno ne bi ni sekundu razmišljao o jednom black/death albumu. to je moje mišljenje i iza nejga stojim.
sorry, možda nisam objektivan, ali zato takve liste ne radi samo jedan čovjek, baš iz tog razloga

pa to i kažem. izuzetno je loše napravljena. i po meni to uopće nije lista najboljih METAL albuma.
a (tvoje) mišljenje je subjektivno i baš zato nema što raditi u ovakvim anketama. javno mnijenje i ajmo hihi to je fer

axy said:
pa to i kažem. izuzetno je loše napravljena. i po meni to uopće nije lista najboljih METAL albuma.
a (tvoje) mišljenje je subjektivno i baš zato nema što raditi u ovakvim anketama. javno mnijenje i ajmo hihi to je fer

da, ali ja tako mislim i ovi likovi koji su to sastavlja iso tako misle, znači da postoji dio ljudi koji isto misle kao i mi. pa i ta njihova lista je subjektivna, kao i moje mišljenje, i zato smatram da ima šta radit tu.

Ivan said:
da, ali ja tako mislim i ovi likovi koji su to sastavlja iso tako misle, znači da postoji dio ljudi koji isto misle kao i mi. pa i ta njihova lista je subjektivna, kao i moje mišljenje, i zato smatram da ima šta radit tu.

ta listra nije oficijalna baš zato jer ne pokriva sve. i samo zato kažem da joj nije mjesto tu. da pravu listu izda neki list koji se bavi metallom onda da, ali ne neki pero perić iz žminjeve vukojebine lol

da ali postoji puno više ljudi koji ne misle tako , a čak i ovi koji misle kao ti su tavili određeni death albume na ovu listu jer smatraju da se očito bez toga ipak ne može makar su oni to sveli na sramotni minimum

pa da, i ovako možemo u nedogled. ja sm rekao što mislim, i nemojte se uvrijedit jer ovo je rasprava, ali ne mogu se s nekim stvarima složit nit ću se ikad složit

Ivan said:
pa da, i ovako možemo u nedogled. ja sm rekao što mislim, i nemojte se uvrijedit jer ovo je rasprava, ali ne mogu se s nekim stvarima složit nit ću se ikad složit

pa ni ja. :D

pa ne zbilja, sad ispada da svu glazbu koju ovdje ljudi slušaju (thompson, black/death metal) ja ne volim, ali je tako. ok protiv thompsona nisam u tolikoj mjeri, ali protiv black / death metala jesam. i to jaaaako.
ali ipak je ovo druga tema, da ne odemo previše u offtopic, nastavite dalje. na ovo nemojte odgovarat

axy said:
kako možeš bit protiv death/black metala? mislim protiv ne razmuijem te

Lost Horizon - Awakening the world
Immortal - At The Heart Of Winter
Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas
Nile - Amongst The Catacombs Of Nephren-Ka
Satyricon - Nemesis Divina
Bal-Sagoth - Atlantis Ascedant
Burzum - Det Som Engang Var
Carcass - Swansong
Celtic Frost - To Mega Therion
Covenant - Nexus Polaris
Cradle Of Filth - The Principle Of Evil Made Flesh
Dark Funeral - The Secrets Of The Black Arts
Darkthrone - Transilvanian Hunger
Deicide - Once Upon The Cross
Death - individual thought patterns
Dimmu Borgir - Enthrone darkness triumphant
Dissection - Storm Of The Light's Bane
Emperor - IX EQUILIBRIUM
FINNTROLL - Midnattens Widunder

E vidi ovo!
Jelda da je svaki album bio killer kada je izašao? Pogotovo recimo Satyricon, Lost Horizon, Dark Funeral, Dissection. Ali daj molim te pogledaj Darkthrone. Krlja od muzike. Niti ih ja ne volim. Deicide? Ubio bih Bentona kolika je budala i kreten od čovjeka. Jon se sam ubio tako da jedna briga manje LOL .
Neke albume mogu slušati cijele, neki imaju jednu predobru stvar, ostale sam preslušao i ništa posebno.

Ljudima smeta brutalni vokal(pr.Nile), loša produkcija(pr.Darkthrone), i blablabla stvari. Nisam ni ja ljubitelj pravog Death metala, zapravo ga ni ne volim(osim možda Nile).
I koliko god volim maidene na top 100 listi imati pola njihove ukupne diskografije? Okej malo pretjerano. To je lista top 100 albuma a ne Maideni i 86 ostalih bandova koji smo se sjetili jer su na polici ispod maidena. i onda izostaviti maiden killer album? WTF?

p.s. zaboravio samm staviti Children of Bodom - Hatebreeder

ima tu puno drugih black albuma koji su izostavljeni...ali uglavnom , u nekim djelovima se slažem s tobom no opet ne u potpunosti no to je u redu , tvoje mišljenje je to i ja ga poštujem...ja isto mislim da je glupo stavit na listu top 100 albuma pola diskografije jednog benda jer je to nerealno...
btw. drakthrone - nije niti čudo da je tako loša produkcija kad je snimano svagdje u norveškim šumama i bez velike financijske potpore...isto to virjei i za ostatak black bendova koji su nastali u ranim 90ima...da ljudima smao znaju kako je quorthon snimao svoje albume...recimo on je utjecajniji od 80% bendova na toj jebenoj listi pa gdje je?? u pm , eto gdje...

a benton je kretenčina svoje klase...to nije niti potrebno komentirati previše , ja bih mu isto rado zaljepio koju trisketinu da ga vidim u blizini...sa onim usranim naopakim križem nasred face , glumi većeg idiota no što je makar je to jako teško...

Ma puno sam black albuma izostavio kao i heavy, power itd jer sam jednostavno lijen za pisanje :wink: .
Ali ovi albumi(možda jedan ili dva ne) se jednostavno svugdje uvrštavaju među značajniju metal diskografiju.

Ali ona lista mi je smiješna. Ma i neka je stavio thompsona prvog ali izostaviti seventh son?Blasphemy!!!!!!

Back