mislim , nisam gitarist ali razumijem neke stvari pošto sam u muzici aktivno od prvog razreda osnovne škole . janick je odličan gitarist , to nitko ne može zanijekat , mislim , svi ga pljuju i omalovažavaju , kako je sloppy i ovakav i onakav...ali činjenica da je on gitarist najvećeg heavy metal benda ikad već dobrih 17 godina govori dosta za sebe. nije to samo zbog velikog broja fanova već i zbog njegove svirke , on je nešto tipa trubaduri u srednjem vijeku. zabavljač i svirač u isto vrijeme i oba posla odrađuje na niovu a oni koji mu traže zamjerke mogu ih nać uvijek jer nije savršen.
roy z. je definitivno jedan od najjačih heavy metal gitarista današnjice , uopće nema nikakve diskusije oko toga ali je činjenica da po veličini nikad neće bit do koljena jednom adiranu ili daveu. ti ljudi su stvarali povijest ove muzike sa svojim solažama i riffovima , oni su za mene nešto iznad svih ne samo zato što sam veliki fan već i zato što je danas takav dvojac rijetkost. tolko su različiti a slažu se kao nokat i meso.
da se razumijemo , ja obožavam bruceovu solo karijeru i pojedine soloe smatram pravim remek-djelima kao što su silver wings ili king in crimson , ne može to svatko napravit ali kad čujem bilo koji solo iz dave & adrian ere sledi mi se krv u žilama
znam da kolege s ovog foruma koji sviraju gitaru znaju više od mene no činjenica je da je janick uvijek bio podcijenjen a to je velika nepravda jer je on dio IRON MAIDENa i čini veliki trojac