moje vidjenje
Istina je da je Maidenu opala popularnost u Blaze eri, no zadrti Steve Harris (
) je znao sto tocno hoce (jer inace nebi odbio Kiskea koji mu se nudio nakon Bruceova odlaska), i, po meni, se nije zajebao, jer imamo jedan od najkvalitetnijih, ali opet i potpuno drugaciji, Maidenov album.
Sto se tice samog novca, koliko ga imaju svi, mogli su komotno od '94 drkat kurac, nebi im ga nestalo. (samo na Death on The Road turneji su zaradili oko 17 miliona funti, sad kontajte kolika je zarada bila na prethodnim). Da li je reunion bio radi toga ili ne, ne znam, a iskreno, ni ne zanima me. I dalje sviraju istim zarom kao prije 20 godina, no puno zrelije zvuce danas (osvrnite se sada malo na Metallicu danas, ono je uzas zivi slusati live, bar meni).
Sto se tice Bruceove i Adrianove solo karijere, jeb' ga, ljudi su valjda postali zasiceni, i mislili su da je vrijeme da se povuku iz benda. (svi imamo takvih momenata u zivotu) Imaju nekoliko albuma svaki, koliko su kvalitetni ili ne, ne zelim diskutovati, no ti albumi nisu pravi Bruce Dickinson i Adrian Smith. Ipak su ljudi izgradili svoju karizmu u Maidenu, ne solo.
Bas je jedan poznanik iz Sarajeva nedavno radio intervju "over the phone" sa Bruceom, no site je trenutno u rekonstrukciji tako da intervju nije dostupan. Tu sam procitao da (izjava samog Brucea), da nije uradio Accident of Birth i Chemical Wedding albume, nebi imao psihicke snage da se vrati u Maiden (skupa s Adrianom, bez kojeg nije htio nazad) i da uradi Brave New World sa ostatkom ekipe.
Koliko ce dugo svirati?
Mislim da to prvenstveno ovisi od zdravlja. Ljudi nisu u jeku mladosti, Steve vec neko vrijeme ima problema s ledjima, Nicko je vec u 50-im i najveci je teret na njemu. Da zdravlje nije u pitanju, mislim da bi ih gledali jos doooosta dugo, jer volje za rad imaju.
et, toliko od mene