Maideni i ja u 2005.

Ivan said:
ja tvrdim da je volja najbitnija, pitanje je imaju li je oni za još desetljeće?
a nažalost druga važna stvar je nažalost i malo želja za novcem. to postoji ali dobro je dok je u nekoj normalnoj mjeri, najgore je kad to postane glavna stvar
E to je to ja se divim Maidenma što imaju tolku volju i želju udovoljit fanovima a po mom mišljenju novac im sad nije bitan i oni sad isključivo idu na turneje zbog fanova a ne zbog novcajer novac kvari ljude..... :drum: :guitar: :drunk: .Živili Maideni!!!!!!

Iron Domek said:
E to je to ja se divim Maidenma što imaju tolku volju i želju udovoljit fanovima a po mom mišljenju novac im sad nije bitan i oni sad isključivo idu na turneje zbog fanova a ne zbog novcajer novac kvari ljude..... :drum: :guitar: :drunk: .Živili Maideni!!!!!!

E nemoj sad biti idealist. Nije se Bruce 99. vratio zato jer su mu Maideni toliko nedostajali. Bilo je ocito da nema kruha od njegove solo karijere i Maidena dok je netko drugi osim Brucea, pa je svaka strana napravila poneki kompromis i tako danas imamo nove stare Maidene.

Dakako da misle samo na lovu onda bi se odavno pretvorili u Kiss, ne bi snimali nove albume i svake godine bi napravili greatest hits turneju.

BoBo said:
E nemoj sad biti idealist. Nije se Bruce 99. vratio zato jer su mu Maideni toliko nedostajali. Bilo je ocito da nema kruha od njegove solo karijere i Maidena dok je netko drugi osim Brucea, pa je svaka strana napravila poneki kompromis i tako danas imamo nove stare Maidene.

Dakako da misle samo na lovu onda bi se odavno pretvorili u Kiss, ne bi snimali nove albume i svake godine bi napravili greatest hits turneju.
Dobro mislim bez novca se ne može živiti, al po mom mišljenju Iron Maiden imaju super odnos prema fanovima, pa jeboga led zato i imaju tolko fanova(čitaj milijune)

BoBo said:

oprosti, ali ne bi se složio.
dugo sam se kolebao oko toga pitanja, iako mi je bruce neko vrijeme bio ''mutna slika''ja sam lagano (još ne 100%) vjerovati da se možda on vratio i zato što je shvatio da je on dio maidena bio i da će biti (naravno to je shvatio u godinama bez maidena).
je tu i malo igrao novac ali bruce mi se čini sada puno bolji kao osoba negoli na snimkama s početka 90-ih :(
što se tiče adriana mislim da je on puno čišći od brucea. njemu su nedostajali maideni a i skužio je da je on potreban maidenima kao i oni njemu.
to je moja teaorija, ne mora biti točna ali ja pokušavam vjerovati u nju.
pokušavam vjerovati da je ostalim bendovima stalo do novca na prvom mjestu, ali samo da maidenima nije, iako možda (sumnjam da je tako ali opet možda ) mnažalost je.

moje vidjenje

Istina je da je Maidenu opala popularnost u Blaze eri, no zadrti Steve Harris ( :) ) je znao sto tocno hoce (jer inace nebi odbio Kiskea koji mu se nudio nakon Bruceova odlaska), i, po meni, se nije zajebao, jer imamo jedan od najkvalitetnijih, ali opet i potpuno drugaciji, Maidenov album.

Sto se tice samog novca, koliko ga imaju svi, mogli su komotno od '94 drkat kurac, nebi im ga nestalo. (samo na Death on The Road turneji su zaradili oko 17 miliona funti, sad kontajte kolika je zarada bila na prethodnim). Da li je reunion bio radi toga ili ne, ne znam, a iskreno, ni ne zanima me. I dalje sviraju istim zarom kao prije 20 godina, no puno zrelije zvuce danas (osvrnite se sada malo na Metallicu danas, ono je uzas zivi slusati live, bar meni).

Sto se tice Bruceove i Adrianove solo karijere, jeb' ga, ljudi su valjda postali zasiceni, i mislili su da je vrijeme da se povuku iz benda. (svi imamo takvih momenata u zivotu) Imaju nekoliko albuma svaki, koliko su kvalitetni ili ne, ne zelim diskutovati, no ti albumi nisu pravi Bruce Dickinson i Adrian Smith. Ipak su ljudi izgradili svoju karizmu u Maidenu, ne solo.

Bas je jedan poznanik iz Sarajeva nedavno radio intervju "over the phone" sa Bruceom, no site je trenutno u rekonstrukciji tako da intervju nije dostupan. Tu sam procitao da (izjava samog Brucea), da nije uradio Accident of Birth i Chemical Wedding albume, nebi imao psihicke snage da se vrati u Maiden (skupa s Adrianom, bez kojeg nije htio nazad) i da uradi Brave New World sa ostatkom ekipe.

Koliko ce dugo svirati?
Mislim da to prvenstveno ovisi od zdravlja. Ljudi nisu u jeku mladosti, Steve vec neko vrijeme ima problema s ledjima, Nicko je vec u 50-im i najveci je teret na njemu. Da zdravlje nije u pitanju, mislim da bi ih gledali jos doooosta dugo, jer volje za rad imaju.

et, toliko od mene

Snake said:
(samo na Death on The Road turneji su zaradili oko 17 miliona funti, sad kontajte kolika je zarada bila na prethodnim).

17 milijuna možda ali ne vjerujem da u funtama, dolara možda? malo mi je ovo puno.

Snake said:
jer inace nebi odbio Kiskea koji mu se nudio nakon Bruceova odlaska

jesu oni tražili drukčijeg pjevača ali Kiske je malo previše drukčiji,
a ne mora ni biti točno da je bio kiske, ovo mi se čini kao glasina više

Snake said:
Koliko ce dugo svirati?
Mislim da to prvenstveno ovisi od zdravlja. Ljudi nisu u jeku mladosti, Steve vec neko vrijeme ima problema s ledjima, Nicko je vec u 50-im i najveci je teret na njemu. Da zdravlje nije u pitanju, mislim da bi ih gledali jos doooosta dugo, jer volje za rad imaju.

ma kužiš ovo je netko mogao (ne kažem da i je i da ovo nije moguće) napuhat da steve ima problema s leđima, možda je bio jedan dan malo ukoćen. pa time dokazuje da je i on možda malo čovjek :?
a da nicko je zbilja ''najopasnija karika'' za planove o budućnosti

:: Maiden 9th in List of Most Earning Artists 17-February-2004 3:15 pm::
This list was posted at Sky News, based on record and DVD sales, tour revenue, merchandising, music publishing royalties and other income.

Top 10:
1 Rolling Stones (£55.3m)
2 Sir Paul McCartney (£40m)
3 Sir Elton John (£34m)
4 Robbie Williams (£30m)
5 Coldplay (£23.5m)
6 Sting (£25.1m)
7 Phil Collins (£25.1m)
8 Fleetwood Mac (£23.5m)
9 Iron Maiden (£17.9m)
10 Dido (£15.8 m)

sto se tice Kiskea, nije glasina, a boga mi nije ni puno drugaciji, sto se tice tehnickih mogucnosti glasa, jedino mu je boja drugacija

Snake said:
sto se tice Kiskea, nije glasina, a boga mi nije ni puno drugaciji, sto se tice tehnickih mogucnosti glasa, jedino mu je boja drugacija

ma nikad nisam pozornije zagledao onu tablicu, ja sam uzeo zdravo za gotovo da je to u dolarima. svejedno mi je malo puno 17 milijuna funti
a kod kiskea sam mislio na to da je on više power metal glas a morašpriznati da su sličniji bruce i blaze nego bruce i kiske, on je previše drukčiji. uzimanje njega za vokal bilo bi gotovo kao promjena stila

BoBo said:
greatest hits turneju
hmm pa sto maideni ne rade greatest hits turneje svaki puta?
mislim na svakoj turneji uvijek vrte vise manje iste stvari uz par izmjena ali uglavnom su to sve samo hitovi number of the beast, trooper, iron maiden.. jebo te skoro svaka turneja ista set lista
:roll:

uz to dodajmo sve te silne live albume sa gotovo identicnim set listama, svu hrpu best off kompilacija koje izdaju nakon svakog albuma, sve te pizdarije na koje stavljaju eddija i onda to prodaju fanovima, rerereizdanja singlova koje svi vec znaju napamet(trooper, number of the beast, run to the hills..)
jebo te svidjalo se to nekome ili ne maideni su danas samo industrija koja zivi na staroj slavi
just my two cents

Snake said:
Istina je da je Maidenu opala popularnost u Blaze eri, no zadrti Steve Harris ( :) ) je znao sto tocno hoce (jer inace nebi odbio Kiskea koji mu se nudio nakon Bruceova odlaska), i, po meni, se nije zajebao, jer imamo jedan od najkvalitetnijih, ali opet i potpuno drugaciji, Maidenov album.

Po meni je donio ispravnu odluko kad je izabrao u kojem pravcu zeli s novim pjevacem, samo je pogrijesio u izboru. Znas i sam da volim Blazea, ali on nije bio pravi izbor za Maidene. Prvi razlog je sto nije mogao pjevati stare pjesma dovoljno dobro. Ocito je da setlista nije mogla biti sastavljena samo od novih pjesama i bilo je potebno pronaci nekoga tko je sposoban otpjevati stare. Drugi razlog je bio sto Blaze nije mogao izdrzati duge turneje. I 1996. i 1998. su otkazivali drugi dio americke turneje jer mu je pukao glas. Da je dosao Kiske mislim da ne bi puno bolje prosao od Rippera u Priestima jer bi ga uvijek usporedjivali s Bruceom. I za mene bi to bila dobra zamjena, ali ne vjerujem da bi ga vecina fanova podrzala. Slabost Kiskea je sto nije dobar tekstopisac kao Bruce.

Steve je na te dvije turneje pokazao da mu je glazbe na prvom mjestu jer malo njih bi bilo u stanju svirati u klubovima pred 1000 ljudi poslije velikih turneja u proslosti. Mislim da je zelja sviranja na velikim koncertima imala bitno vecu ulogu od novca u 1999. I jedni i drugi zazeljeli toga. Bruce je zahtijevao da Steve odustane od produciranja albuma i da nadju producenta. Ali ni novcani faktor se ne moze zanemariti jer su odmah nakon objave povratka Brucea i Adriana izdali obveznice u vrijednosti od $33 mil. (mislim da je toliko).

Snake said:
Sto se tice Bruceove i Adrianove solo karijere, jeb' ga, ljudi su valjda postali zasiceni, i mislili su da je vrijeme da se povuku iz benda. (svi imamo takvih momenata u zivotu) Imaju nekoliko albuma svaki, koliko su kvalitetni ili ne, ne zelim diskutovati, no ti albumi nisu pravi Bruce Dickinson i Adrian Smith. Ipak su ljudi izgradili svoju karizmu u Maidenu, ne solo.

Steve je glavni. Njegov je bend. Njih dvojica nisu bili zadovoljni u kojem smjeru Maideni idu i jednostavni su otisli. Da nisu bilo bi gore po Maidene. I Bruce i Adrian su prije godinu-dvije rekli da se sada mnogo bolje osjecaju u Maidenima i da su medjuljudski odnosi odlicni. Da se stvarno osjecaju kao obitelj.

Ivan said:
jesu oni tražili drukčijeg pjevača ali Kiske je malo previše drukčiji,
a ne mora ni biti točno da je bio kiske, ovo mi se čini kao glasina više

U krivu si. Kiske je dosta slican Brucu.

Snake said:
9 Iron Maiden (£17.9m)

To je ukupni prihod bez troskova. Nije malo, ali da budemo precizni. :)

MaidenMadness said:
greatest hits turneju
hmm pa sto maideni ne rade greatest hits turneje svaki puta?
mislim na svakoj turneji uvijek vrte vise manje iste stvari uz par izmjena ali uglavnom su to sve samo hitovi number of the beast, trooper, iron maiden.. jebo te skoro svaka turneja ista set lista

Postoji razlika. Istina je da sviraju neke pjesme svaki put i to mi najvise kod njih smeta. Ali nije setlista uvijek ista. Samo sedam pjesama se uvijek ponavlja. Kad imaju turneju za novi album sviraju najmanje 6 novih. Pa zar se Bruce svaki put u Americi ne svadja sa dijelom publike koja zeli da sviraju samo greatest hits? Sjeti se nekih zatjeva ovog ljeta za Fear of the Dark iako je turneja bila samo za prva cetiri albuma. Pravi greatest hits bend bi udovoljio svim zahtjevima koji bi im donijeli vise love.

MaidenMadness said:
uz to dodajmo sve te silne live albume sa gotovo identicnim set listama, svu hrpu best off kompilacija koje izdaju nakon svakog albuma, sve te pizdarije na koje stavljaju eddija i onda to prodaju fanovima, rerereizdanja singlova koje svi vec znaju napamet(trooper, number of the beast, run to the hills..)
jebo te svidjalo se to nekome ili ne maideni su danas samo industrija koja zivi na staroj slavi

Da zive na staroj slavi ne bi radili nove albume, ne bi davali 100% na svakom koncertu. Tko zeli kupovati svakojake pizdarije od Maidena moze. One koje zanima samo glazba kao mene imaju nove albume.

Ajd' sretan Bozic svima. :D

da i ja sad malo filozofiram..... :D

inace mislim da bi kiske bio puno bolji izbor od blazea, je da je dosta slicniji bruceu ali ovo sta je bilo s blazeom..milsim stvarno, kao da su okrenuli bend skroz naopako. Istina da bi kiske uvijek bio usporedivan sa bruceom ali mislim da bi i dosta lakše bio prihvacen, pa i baleza su uvijek usporedivali...

za ivana:
iszvrsno je da imas tako toplo i neiskvareno misljenje o maidenima, reunion radi glazbe, maideni sviraju zbog fanova, stalo im je do glazbe itd...
ali ja cu ti rec, da vidis samo kako ti ljudi rutinski odrate koncert, kolko su ti svi pokreti sa tv uvjezbani, kolko o tom svemu ima malo emocija (vidi se to iz covika) svatis da je sve zbog novaca....
pa svaki od njih ima 2 zene puno dice, to je sve naviko trosit, to potrosi milijon dolara ko nista...

i za mene ovi novi albumi i nisu extra (bar za sad) kao da to sve rade na silu, a kad muziku ides radi na silu onda to bas nemoze ispast extra...

i mislim da maideni zive od stare slave...imaju masu cdova tipa best of...

..i oprostite sta vam na bozic kvarim sliku od naseg najdrazeg benda.... :evil: LOL

i inace vam se sad kaze SRETNI BLAGDANI :D

CroatianTROOPER said:
inace mislim da bi kiske bio puno bolji izbor od blazea, je da je dosta slicniji bruceu ali ovo sta je bilo s blazeom..milsim stvarno, kao da su okrenuli bend skroz naopako. Istina da bi kiske uvijek bio usporedivan sa bruceom ali mislim da bi i dosta lakše bio prihvacen, pa i baleza su uvijek usporedivali...

Pa to je i bila Steveova ideja da napravi nesto totalno drukcije. Znao je da Brucea ne moze nitko zamijeniti. Tko god dosao na njegovo mjesto fanovi bi mu nasli manu. TXF je totalno drukciji od svega sto su Maideni napravili i ne mozes ga slusati na isti nacin kao i ostale. VXI je za mene bio pokusaj da se napravi standardni Maiden album s Blazeom, sto je rezultiralo vecim padom popularnosti nego TXF.

CroatianTROOPER said:
ali ja cu ti rec, da vidis samo kako ti ljudi rutinski odrate koncert, kolko su ti svi pokreti sa tv uvjezbani, kolko o tom svemu ima malo emocija (vidi se to iz covika) svatis da je sve zbog novaca....

Npr. ja sam ih u Grazu, a pogotovo u Pragu vidio nasmijane i pune energije, kao da su jedva cekali da sviraju pred fanovima. Naravno da mozes ocekivati da imaju isti entuziazam kao i prije 20-30 godina, ali s obzirom na godine mislim da je ok. Znas i sam da uvijek bez problema daju autograme kad ih vidis u gradu.

CroatianTROOPER said:
i za mene ovi novi albumi i nisu extra (bar za sad) kao da to sve rade na silu, a kad muziku ides radi na silu onda to bas nemoze ispast extra...

Na primjer meni je DOD odlican. :D

CroatianTROOPER said:
i mislim da maideni zive od stare slave...imaju masu cdova tipa best of...

Nemoj kupovati. :D

CroatianTROOPER said:
..i oprostite sta vam na bozic kvarim sliku od naseg najdrazeg benda.... :evil: LOL

Noooooooooooooooooooooo. :cry: :cry: :cry:

ne da mi se nikog citirat jer je božić i nemam baš toliko vremena.
mislim da ću kupit u idućih 200 godina svaki singl i svako sranje šta god maideni izdaju.
i neću si oprostiti što nisam znao da je bilo singlova no more lies bilo u hr, jer bi ubio za njega.
možda je dio rutina ali samo za neke, dave je jednom rekao da on svaki put može slušati i svirati pjesme jer nikad ali baš nikad ne ispadnu isto, uvijek je barem nešto drukčije i to mu je zakon.
mislim da maideni, kao i večina judi ima dana kada im se ne ide na koncert/posao a ima dana kad im se baš svira iz gušta, kada požele odsvirat još par pjesma više. zamisli kako je steveu ako mu je sin doma bolestan ili ima poblema sa školom a on mora na koncert umjeso da bude sa sinom.
a trooper:
ovo da oni svatko imaju 2 žene i 'ko zna koliko para, ja ih nikad nisam doživljavao ni približno tako, i u tom mi je jedna velika njihova ljepota, koliko god oni željeli se probiti na američko tržište nikad neće prodat sebe, da bi se sad steve išao razvodit sa ženom npr. preko novina ili da se međusobno prepucavaju preko novina ili tv-a.
bobo: slažem se da je Dod više nego odličan, ali ni bnw ne zaostaje čak bih ponekad rekao da je u nekim djelovima i bolji

Po meni je DOD kao nastavak BNW i oba albuma imaju podjednako dobre stvari, ali ipak mi je BNW malo drazi jer ipak je to reunion, i sjecam se kad sam nabavio album i cuo intro od wicker mana da sam se najezio, sta se nije desilo sa wildest dreams. I nije bitno zbog cega maideni sviraju dali zbog para ili zbog fanova jer sve dok nam pruzaju toliki uzitak, ostalo nije bitno i kad se dodje na koncert obicno se ne razmislja kolko su oni para zaradili na tom koncertu. I kladim se da kad bi sutra izaso naslov u united forcesu da je bruce rekao da su im najbitnije pare da nebi imali nista manje fanova.

Rainmaker_RI said:
. I kladim se da kad bi sutra izaso naslov u united forcesu da je bruce rekao da su im najbitnije pare da nebi imali nista manje fanova.

prepametan je Bruce da bi si takvo što dopustio

Ivan said:
prepametan je Bruce da bi si takvo što dopustio

Ali kazem npr. da se to dogoditi ili neka slicna situacija. Maiden fanovi su najlojalniji fanovi na planeti. I nebi bas reko da im fali para jer bruce ne zivi samo od maidena, on je i pilot, voditelj na radio stanici i jos miljun drugih "poslica" ima.

Rainmaker_RI said:
Ali kazem npr. da se to dogoditi ili neka slicna situacija. Maiden fanovi su najlojalniji fanovi na planeti. I nebi bas reko da im fali para jer bruce ne zivi samo od maidena, on je i pilot, voditelj na radio stanici i jos miljun drugih "poslica" ima.

pa i profesor povijesti na kraju krajeva

Ivan said:
mislim da ću kupit u idućih 200 godina svaki singl i svako sranje šta god maideni izdaju.

Svako ima pravo radit sto zeli i uzivat u onome sto voli. Vecini je sigurano glupo sto zelim imati sve bootlege od Maidena bez obzira na kvalitetu, ali sto cu raditi za 10-15 godina kad vise ne budem imao priliku vidjeti ih uzivo? Lijepo cu detaljno svaki bootleg odslusati, usporadjivat kako su sto sviraji na razlicitim turnejama i sl. To ce mi biti zamjena za koncerte.

Ivan said:
mislim da maideni, kao i večina judi ima dana kada im se ne ide na koncert/posao a ima dana kad im se baš svira iz gušta

Pitanje kako bi se drugi ponasali u njihovoj kozi. Sigurno je da postoje i oni bolji i oni losiji. Oni su negdje u zlatnoj sredini gdje je bitan i novac i fanovi. Moglo bi biti i puno gore.

Ivan said:
da bi se sad steve išao razvodit sa ženom npr. preko novina ili da se međusobno prepucavaju preko novina ili tv-a.

Sva sreca da nije bilo pretjeranog iznosenja prljavog rublja nakon odlaska nekih clanova benda. Naravno tu je Paul Dianno koji svako malo izlaje neku glupost.

Ivan said:
slažem se da je Dod više nego odličan, ali ni bnw ne zaostaje čak bih ponekad rekao da je u nekim djelovima i bolji

Svatko dozivljava svaki album na drugi nacin i nema nacina da objektivno dokazemo da je nesto apsolutno dobro ili lose. Osim u slucaju St. Angera. :D

Back