OT: Lipo li je, lipo li je

Di je to snimano? I s čime si lijepio u jednu sliku(nije valjda s nekim programom što dobiješ uz fotić)?
 
Necu jos otkriti lokaciju.

Sto se tice spajanja slika probao sam dva programa za to. U jednom programu niti nakon pola sata nisam shvatio kako se uopce spajaju slike, a u drugom sam mogao spojiti samo 6 i to cijelu panoramu odjednom. Imao sam ih 25.

Tako sam to rucno napravio u Paint Shop Pro. Nije mi bila namjera da sve bude savrseno i nisam se igrao s kontrastom na svakoj slici, pa zato postoje manje razlike.
 
potraži na netu imaš plug in za photoshop u kojem moraš samo slike dodavati redoslijedom kako si okidao, a on sam spaja prema karakterističnim točkama na slici i sam vrši korekciju boje. Slika je inače super.
 
a znao sam da mi krajolik djeluje poznato...
imam tetku u koresnici

ali da bi tocno znao odrediti nebi
nisam bas necak koji redovito posjecuje :D
 
likvor said:
potraži na netu imaš plug in za photoshop u kojem moraš samo slike dodavati redoslijedom kako si okidao, a on sam spaja prema karakterističnim točkama na slici i sam vrši korekciju boje. Slika je inače super.

Mozes li mi dati link za taj plug in. Sinoc sam na brzinu instalirao jedan, ali nije imao funkciju za "stitching".
 
www.phazeddl.com
imaš search i upišeš photoshop plugins(ispasti ce ti p.k. više nego što ti je potrebno pa za svakoga provjeriš da li ti treba ili ne). kada cu biti malo dulje za kompom budem ti pokušao pronaći link ako ga ti do tada na nađeš.
 
megaloman LOL LOL LOL LOL
Mislim da još doma imam jedan cd koji sam dobio s fotićem na kojem je program s kojim možeš spajati slike u jednu. Budem pogledao kada dođem doma pa ti javim kako se zove. A Adobe ima i program samo za obradu slika s fotića pa se možeš raspitati i za to, ali nikad u tome nisam radio pa provjeri sam.
 
eh i da tu sliku staviš negdje npr. na photobucket da ne sjebava raspored stranice(bijela slova na bijeloj pozadini)?
 
Sta mogu kad mi je kod pretrazivanja izbacilo samo kolekcije. Ova koju sam skinuo nema nikakvih objasnjenja sto je sto. Izgubljen sam. LOL

Probat su Panorama Tools Plugins jos jednom.
 
Ajmo pretvoriti ovu temu u Photoshop help. :) Neke stvari koje me iritiraju.

Npr. zeli smanjiti 4 slike na 25%. Otvorim dijalog namjestim "percent", upisem 25, zatvorim. I tako 4 puta. U PSP to napravim jednom (i on zapamnti prethodno upisane vrijednosti) i samo ponovim posljednju naredbu na ostlim slikama.

Zatim kad zelim cetiri slike smjestiti u jednu izgleda nemoguca misija u PS, dok kod PSP ide vrlo brzo preko clipboarda.
 
Za rudimentarnije stvari poput resizeanja slika, podesavanja boja, promjene formata itd preporucam IrfanView, odlican sicusni programcic, nema ni pola MB, a strasno je mocan. Nalazi se na svakom Bugovom DVD-u, odnosno mozete ga i skinuti sa neta.
 
Back
Top