Maiden croatia said:
Ma sa photoshopom se samo malo trebaš sprijateljiti, svaki iole upućeniji grafičar reći će ti da nema boljeg, bržeg i praktičnijeg programa, pogotovo ova osmica koju imam. Ako te volja sutra popodne biti u Splitu na kolodvoru, pošaljem ti CD....
bolji->definitivno
brži-> tko doma ima workstation ili nešto opako jako to je istina inače imalo zahtjevniji rad u PS je hod s jajima po staklu koliko zn abiti sporo(hardverski)
praktičnij->o tome bi se dalo raspravljat. kao i svki drugi program ima svoje mane ali i prednosti(puno više ovog zadnjeg)
@ Bobo
PSP je odličan program. dapače, ako se ne snalaziš u photo shopu i trebaš raditi samo manje korekcije onda ostani na PSP. ja radim u fireworksu od macromedije jer za pizdarijice koje meni trbaju fireworks rulezzzzz.
Bobo kaza:
Npr. zeli smanjiti 4 slike na 25%. Otvorim dijalog namjestim "percent", upisem 25, zatvorim. I tako 4 puta. U PSP to napravim jednom (i on zapamnti prethodno upisane vrijednosti) i samo ponovim posljednju naredbu na ostlim slikama.
Zatim kad zelim cetiri slike smjestiti u jednu izgleda nemoguca misija u PS, dok kod PSP ide vrlo brzo preko clipboarda.
četiri slike 800x600 u jednu sliku?trebaš veličinu 4 slike zbrojiti po pikselim vertikalno i horizontalno i onda otvoriti novo platno, sliku kako već želiš to zvati i onda samo copy-paste unutra. i da imaš pravo da je ručno sve malo sjebanije raditi ali zato postoji hrpa pluginova koji ti jaaaaaaaako znaju skratiti i olakšati posao.
@Gul Ranek
irfan view je bosanski programčić koji je jedan od top 5 preglednika u svijetu(zadnji puta kada sam gledao). za one koji nisu znali BSplayer je slovenski proizvod.IV uz dodatne neki pluginove može biti i multimedijalno player.
Inače za one koji hoće malo imati okus linuxa u ustima postoji i Gimp, sličan photshopu samo s linux logikom("udari glavom triput u zid i biti će riješeno")
Edit: sori na pravopisu, prebrzo sam tipkao pa mi se sada neda ispravljati.