Moj opis koncerta i druzenja sa Maidencroatijinog foruma:
Dakle, svirali su u subotu u dvorani Rikard Bencic. Setlista ujednacena, sa sva tri albuma + nova pjesma The Man Who Would Not Die + 3 pjesme od Maidena. Svirka odlicna, bez nekih vecih zamjerki, na par mjesta se mozda desila neka greskica, ali nista pretjerano.
Selistsa otprilike ovakva (ne nuzno ovim redom): tenth dimension, ghost in the machine, speed of light, the brave, futureal, leap of faith, lord of the flies, virus, alive, born as a stranger, regret, kill & destroy, stare at the sun, identity, the man who would not die, man on the edge
Danas navecer (nedjelja) je bilo organizirano druzenje u Booki sa bendom, slikao sam se sa svima, potpisali su mi plakat, legende su, bas cijeli bend, a pogotovo bubnjar Lawrence Paterson i gitarist Jay Walsh, najvise sam pricao sa njima dvojicom. I vozim ih okolo po Rijeci, sutra (ponedjeljak) idemo u Senj na rostiljadu.
Uglavnom, Lawrence kaze da se doselio 1988. sa Novog Zelanda u Englesku, i to radi koncerata, da je taman stigao na legendarni Donington te godine. Kaze da je ovo prvi put da je u nekom bendu gdje se nitko meðusobno ne mrzi i da su se totalno poklopili, sviracki i osobno. Kaze za Blazea da razumije da ponekad sjedi sa strane i prica sa zenom, jer ga cesto slijedi hrpa ljudi koji zele potpise i slike, pa ulovi mira kad god moze. Njemu osobno je sasvim dobro sto ga ljudi ne prepoznaju, niti ga zanima bas biti toliko slavan kao Blaze ili clanovi Maidena, da ne moze hodati cestom.
Jay kaze (i Lawrence se slaze) da je Adrian Smith definitivno najbolji gitarist Maidena.
Kazu za novi album da ce biti malo zesci nego prijasnji, ali svejedno da ce zadrzati elemente klasicnog Blazea, nije puno dalje od toga. Kaze Jay za sebe da se jos uvijek osjeca kao da svira u cover-bendu dok svira te pjesme jer ih nije on svirao u originalu, pa se nije jos naviknuo na to. Vecinu solaza na koncertu je odsvirao Nico Bermudez, pitao sam Jaya kako to, odgovorio je da nema smisla da on skida te solaze kad ih vec Nico sve zna, nema koristi.
Nico Bermudez mi je rekao da je onaj prijasnji bubnjar, Banderas ili kako se vec zvao, bio sin prijasnjeg menadzera benda i da je na taj nacin dobio posao. Spomenuo sam mu da mislim kako on nije bas bio najsposobniji bubnjar za sviranje onoga sto je Jeff Singer nekad svirao, sudeci po DVD-u Alive in Poland, a on se slozio sa mnom oko toga i da je dobra stvar da su ga potjerali.
Eto toliko, sutra jos slike sa rostiljade i punokrvni intervju sa Blazeom!