milano...

Alexina

New Member
Ljudi pozdrav!
Ima li netko iz Rijeke da ide u Milano, ali se jos nije organizirao glede prijevoza, nocenja itd itd... i na koji datum idete, ili oba dva????

Hvalaaa :)
Pozdrav svima.

Ivan, sve pročitano i imaš pravo, nije baš pomoglo. Svejedno hvala.
Ispričavam se na otvaranju nove teme...smatrala sam to najjednostavnijim načinom, a ne da upadnem u nečiju temu sa hrpom postova...sorry još jednom...

Gul, pa drago mi je da vas ima i to je informacija koja me veseli...
Mislila sam da ima još takvih kao mi koji nemaju Stipu za 'pilota'... :)

Alexina said:
Gul, pa drago mi je da vas ima i to je informacija koja me veseli...
Mislila sam da ima još takvih kao mi koji nemaju Stipu za 'pilota'... :)
kolko vas tu ima da idete solo organizirano na koncert u milano ?

Da, kako si se usudila otvoriti novu temu? Kako te samo nije sram... Ccc... :D

Ajde malo obrazlozi vas plan puta, koliko ste racunali biti tamo, koliko vas ide, itd.

Po mom misljenju nije lose ni ici sa autom, ali onda obavezno treba, uz vozaca, ici jos jedna ili cak dvije osobe koje imaju vozackog iskustva, jer voziti 4-5 sati do Milana i onda nakon koncerta nazad nije bas najlaksa stvar. A cak dodje i jeftinije od nasih 100tinjak eura - naravno, ako vas ide 4.

Pa da, baš me sram... :)
Evo 'vako, karte imam za oba 2 dana, znači zadržat ćemo se i treba nam noćenje. Čula sam od talijana da nije baš preporučljivo ići autom po zimi u milano, pa je moja slijedeća varijanta krenut rano ujutro autom do trsta, pa oko 11h vlakom do milana, ima nekih 5h vožnje. Ima tu masu troškova, benzin, karta za vlak, garaža za auto... ali znaš šta Gul, spremna sam na troškove...prvi put idem na koncert, a slušam ih već više od 10g. Eee, to me može stvarno biti sram :) :)

A što se tiče vožnje, imaš pravo, treba biti barem dva vozača, i nije mi baš svejedno, pogotovo za nazad.

CroatianTrooper, da ti pravo kažem, ne znam. Svi nešto kalkuliraju. Ja imam po 3 karte za oba 2 datuma, frendica, moj dragi i ja. A i to ne znam ako će ostat tako do prosinca.. :)

Alexina said:
... pa oko 11h vlakom do milana, ima nekih 5h vožnje ...

S regionalnim vlakovima je najjeftinije (Intercity i Eurostar su skuplji). Jest da staje ne svakoj stanici, ali vam se nigdje ne zuri. Mislim da me je doslo oko 25 eura za Trst - Milano.

Trooperu .... mozete busom do Trsta ili brodom do Ancone.

Alexina -> Sto se garaze u Trstu tice, na njoj mozete i ustediti - parkiraj auto negdje u Via Fabio Severo ili jos bolje, gore kod faksa, nece mu se nista desiti. Onda samo sjednete na 17/ (obratit paznju na ovaj slash, obicna 17 vas vodi daleko od Stazione centrale) i sibate do Stazione Centrale :D

Znam da je regionalni vlak najjeftiniji, išla sam nekoliko puta u Rim, što autom što vlakovima,ali prije nekoliko godina pa sam cijene zaboravila. Hvala BoBo na informaciji.

Imam još jednu varijantu za auto, pustim ga kod jednog poznanika ispred kuće, ipak mora tamo stajati 3 dana. Garaža je zeznuta, jer platiš a ne garantiraju za auto...bezveze...onda ga mogu pustit nasred ceste...
Iako bi ja najradije organizirano autima u Milano, imam loša iskustva jer smo fulali izlaz u Rimu pa smo se još 1h vozili po autocesti dok nismo našli opet pravi izlaz. A u Ljubljani smo vozili po pravoj cesti al u krivom smjeru... :)
Koliko jedva čekam koncert, bit će dobro ako budem znala di su nam ključevi od auta :)

Gul, hvala za info o busu, to nisam znala,inače bi završili na Siciliji...

CroatianTROOPER, a zašto samo 90%, zašto ne svih 100%??? :)

Alexina said:
imam loša iskustva jer smo fulali izlaz u Rimu pa smo se još 1h vozili po autocesti dok nismo našli opet pravi izlaz. A u Ljubljani smo vozili po pravoj cesti al u krivom smjeru... :)

Bio sam u Zagrebu prije mjesec dana prvi put. Trebao sam ici na Pantovcak, a to znaci kroz srediste gdje su sve skoro jednosmjerne. Najbolja je kombinacija auto-karta sa oznacenim smjerovima i satelitska snimka (Google Earth). Na satelitskoj mozes tocno vidjeti kako izgledaju raskrizja i objekte koji se nalaze u blizini pa se vrlo lako mozes orijentirati kad vozis.

Sve veci gradovi na svijetu su vrlo detaljni na Google Earth.

Ovu zimu sam bila u Trstu. Rekao bi čovjek ništa posebno, bila sam milijun puta. Al eto baš taj put snijeg odlučio svjetski napadat, a akumulator odlučio baš na tom putu riknut. Zato, ne treba mi satelitska snimka, odoh ja vlakom.....

CroatianTROOPER, nadam se da ćeš uskoro dobiti svoje karte....

Alexina said:
Ovu zimu sam bila u Trstu. Rekao bi čovjek ništa posebno, bila sam milijun puta. Al eto baš taj put snijeg odlučio svjetski napadat, a akumulator odlučio baš na tom putu riknut. Zato, ne treba mi satelitska snimka, odoh ja vlakom.....

I ja bih koristio avion/vlak da idem na ovu turneju.

Alexina> Kako to da ne idete sa pilotom Stipom? Mislim da ce vas nas aranzman ipak doci jeftinije nego aranzman TrenItalie :D

Gul, ne poznam pilota...a i vidiš da sam nova ovdje...pa eto... prvi odogovor me dočekao na nož, a zamisli tek da se pojavim ispred busa/vlaka/aviona.... :)

Back