Kadonneet ? hevisuuruudet

Iron Constable

New Member
Älppäripinoa selatessani huomasin, että nämähän pitää kuunnella ja sitten muistin, Akira Takasaki.

Ettäkö mitä tein, no, kuuntelin Jaappanian lahjan hevimaailmalle, eli Loudnessin kaksi 80-luvun puolenvälin spektaakkelia: Thunder in the East ja Lightnight strikes twice. Unohtamatta tietenkään näitä seurannutta Hurricane Eyesia ja 90-luvun taitteessa tullutta loistavaa Soldier of Fortune-lättyä jossa oli jo loistava laulajakin (Mike Vescara) melko mielipiteitä jakavan Minoru Niiharan tilalla.

Niin, Akira Takasakihan oli/on yhtyeen kitaristi ja aivan mahtava sellainen. Herra oli yksi ehdottomia suosikkejani vuosikausia, mutta niin vain oli painunut unohduksen suohon. Nyt kun kuuntelin nuo vanhat levyt pitkästä aikaa, muistin miksi tykkäsin. Kuunnelkaa tekin jos on mahdollisuus, äijähän on ihan mahdoton. Mitähän mahtaa puuhailla nykyään, onneksi on netti niin voi ottaa selvää.

Loudnesshan on tehnyt noiden mainittujen lisäksi varmaan kymmeniä levyjä, joista useimmat on kuitenkin julkaistu vain kotimarkkinoillaan Japanissa. Tana, Ashes in the sky, kyllä jyrää.

Tuleeko muille mieleen ketään/mitään minkä hukkasi piiitkäksi aikaa ja "löysi" sitten uudelleen.

Entä mitä mieltä olette Akirasta. Olenko ainoa joka tykästyi miehen soittoon joskus vuonna ´84. :headbang:
 

Mickey

New Member
Yksi on ainakin Bonfire. Kuulin juuri uutta livematskua ja aika tautista tavaraa edelleen. Alkoi taas ko.bändi kolisemaan.
 

jarmila

New Member
Iron Constable said:
Entä mitä mieltä olette Akirasta. Olenko ainoa joka tykästyi miehen soittoon joskus vuonna ´84. :headbang:
Kyllä tuota tuli kuunneltua silloin 84 vai oliko aiemmin vai myöhemmin...ei jaks amuistaa enää, c-kasetilta kuuntelin nuo soundit ja taitaa yks "iso" pahvilaatikollinen c-kasetteja olla vielä tallessa, siellä nuokin varmasti ovat.. pitääkin joku päivä kaivaa laatikko esiin ja ihmetellä bändien nimiä mitä silloin korviin huudatettiin.
 

ThePrisoner

New Member
LOUDNESS!!!

Tosta Loudnessista; aivan helevetin hyvä pumppu!
Crazy Night, Crazy Doctor, Speed jne.

Iteltä löytyy Tupla-live vinyylinä (uuden veroinen) ja sanonpa vaan et siin on LIVE-levy!!!!!
 

Johanna

Member
Loudness on siis tosissaan kuuntelemisen arvoista? Kysyn ihan sillä, että kannattaako uteliaisuudesta tutustua - muistan näet 80-luvulta Makkosen pakinan, jossa herra kertoi käyneensä Loudnessin keikalla ja nauroi itsensä kipeäksi. Oli kuulemma bändi pikkasen kipsissä.

Noista unohtuneista suuruuksista voisi mainita Zero Ninen. Moni nuorempi hevisti ei tänä päivänäkään moisesta pumpusta ole edes kuullut, mikä on suuri sääli. Onneksi 09:n levyjä saa nyt uusioverssuina cd:llä :fist:
 

Iron Constable

New Member
ON se Loudness loistava. Varsinkin toi Thunder in the East, jumankekka mitä riffi/soolotulitusta. Tietenkin siis sinne Dokken-henkeen eli ei mitään asennetta ole näillä pojilla, tiedoksi jottei kaikki vaivaudu :wink:

Kyseisellä levyllä on elämää suurempia kipaleita ainakin Crazy Nights, We Could be Together, Heavy Chains, Run For Your Life, Like Hell ja Clockwork Toy. Vedenjakaja on kyllä tosiaan tuo laulaja Minoru Niihara, joka tosiaan kuulostaan niin japanilaiselta niin japanilaiselta, mutta jos hänet sulattaa niin musiikki vie mennessään.

Katselin muuten Takasakin ja Loudnessin juttuja netistä ja kas kas, bändi on ollut taas pari vuotta kasassa alkuperäiskokoonpanossaan ja uusi levy ilmestyy keväällä 2004.

Olenko muistanut mainita, että kyseisen bändin rumpali, Munetaka Higuchi, on yksi kovimmista mitä maa päällään kantaa. Ei mitään peruskomppia vaan tosi tanakkaa ja monipuolista takomista :fist:

Ai niin, se Loudnessin vuoden 1986 levy on Lightning Strikes, jätetään se Twice sieltä lopusta, mistä lienee tullut mukaan... :oops:
 
Top