Iron Maiden brand song

Maiden croatia

Active Member
AC/DC - Highway to Hell
Van Halen - Jump
Judas Priest - Breaking the law
Deep Purple - Smoke on the Water
Black Sabbath - Paranoid
Led Zeppelin - Stairway to heaven
Europe - The finaly countdown
Motorhead - Ace of spades
Rolling Stones - Sadisfaction

itd.

Uvijek sam se pitao koja je Iron Maiden brand pjesma, znate ono, po kojoj će ih svi u svijetu znati kad se spomene ta pjesma. Recimo to ovako.

Napisat ću prvo deset pjesama od prvog albuma do zadnjeg koje iskaču:

Running free, Wratchild, The number of the beast, Hallowed be Thy name, The Trooper, Aces high, Wasted years, Fear of the dark, Clansman, Brave new world...

Ajmo sad suzit izbor na pet pjesama:

The number of the beast, Hallowed be Thy name, The Trooper, Fear of the dark, Ckansman:

Ajmo sad na tri:

The number of the beast, The Trooper, Fear of the dark

Finale: The Trooper, Fear of the dark.... dalje ne znam.... što vi mislite.

Da pripomenem još jednom. Dakle, ovo nije izbor naj maiden pjesme, nego izbor pjesme po kojoj su u svijetu i van metala najprepoznatljiviji, a ujedno koja je pjesma najradije prihvaćana u live izvedbi...

mene onako zanima da kažeš nekoj šminkerici u disku koja nikad nije primirisala metal, a kamo li maidene za njih, a da ona kaže... ahaaaaaa jesu li to oni što imaju onu pjesmu....hm..... (jedino moguće rješenje namiće mi se) Fear of the dark.

ja mislim da je run to the hills najpoznatija ako uzimamo u obzir one koji ne slušaju metal. također FOTD i Thr Trooper. U biti jako dobar top 3....

po mom dosadasnjem iskustvu s ljudima koji to ne slusaju kad spomenes maidene uvijek pocnu s fear of the dark
a sminkerice u disku, s njima nisam ni pokusavala o tome, pa ne znam LOL

Gul_Ranek said:
Jedino si, Stipe, zaboravio navesti Metallicu i njihov Nothing Else Matters.

ČROO
a za Maidene definitivno FOTD, pa tu pjesmu svi znaju, kod nas se u disku pušta čak ;)

ma da je ali ja bi ipak ispred u izbor 3 pjesme: Hallowed, trooper i FOTD
i finale
fotd i hallowed
ipak mi se čini da je hallowed poznatiji od troopera i TNOTB-a široj publici, ali definitvno bi pobjednik bio FOTD, imaš jedan kafić u bjelovaru gdje ti maže tehno ali se zna zaletit i fotd

Meni je vjerojatno 2 Minutes To Midnight pojam Iron Maidena. Jos se sjecam kad sam je prvi put cuo na GTA: Vice City. Tada jos nisam slusao metal. I poslije u jednoga prijatelja gledam po kompjuteru i malo pustao Maidene i prepoznao pjesmu... Zapravo tada smo negdje poceli slusat metal, mozda tjedan dana prije je pocelo sa Metallicom koja mi je prvi metal bend koji sam poceo slusati.

da bila je u vice city, kaj sam se iznenadio.... svaka ćast... ima i slayera ak se ne varam...

meni je najpoznatija dok nisam slušao bila run to the hills pa FOTD.

GrimReaper said:
...ima i slayera ak se ne varam...

Raining Blood. Jebate, tamo je bija dobar soundtrack: Maideni, Slayer, Anthrax, Twisted Sister, Quiet Riot... dosta toga za uzivat

Back